*Nettavisen* Nyheter.

Karnevalsyndlingene

En lettkledd og omstridt ministerdatter ledet paraden til en av favorittene under karnevalet i Rio i natt. Se bilder og video.

19.02.07 16:39

Halvparten av sambaskolene som deltar i den tradisjonsrike paraden i Rio de Janeiro var i ilden i natt. I kveld skal resten av skolene vise hva de er gode for.

Allerede etter dag én var det noen skoler som utmerket seg.

Kritisert
Den ene var Mangueira, som tok for seg det portugisiske språket. Artisten Preta Gil var skolens dronning. Hun er datteren til kulturminister Gilberto Gil og har fått stor oppmerksomhet i brasilianske medier etter at hun poserte naken for å markedsføre sin første CD.

TV 2 Sumo:Karnevalsfesten i gatene
TV 2 Sumo:Karneval i Colombia

Kritkken satt løst etter at Gil ble valgt til Mangueiras karnevalsdronning siden det var første gang skolen valgte noen utenfra til denne viktige rollen.

- Jeg er her fordi jeg elsker denne skolen. Neste år er jeg tilbake, forsikret hun i natt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Spillopper
Også Viradouro, med den svært populære skuespilleren Juliana Pães som dronning, imponerte på sambodromen i natt. Viradouro hadde valgt spill i alle varianter som tema, og publikum fikk se en fotballbane med dansende gress og et imponerende, levende sjakkbrett.

Ifølge avisen O Globo var det denne skolen som høstet størst begeistring på sambodromen i natt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Både før og under karnevalet har Preta Gil og Pães vært fotografenes yndlinger, og i natt kan de to ha hjulpet sine skoler til nye og jeve utmerkelser.

Vinneren kåres onsdag. Sambaskolen Imperatriz Leopoldinese , som har valgt norsk klippfisk som tema for sin parade entrer sambodromen klokken 4.20 i natt norsk tid. Paradene er neppe over før i 9-tiden tirsdag morgen, norsk tid.

Se stor bildespesial under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.