RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet 340.000 på dynga

Sist oppdatert:
En husfrue i Argentina ba sin effektive hushjelp rydde på loftet. Dermed endte 340.000 kroner hos søppelmannen.

Sjefen for et gjenvinningsanlegg i det nordlige Argentina fant 150.000 pesos i kontanter i en liten koffert noen hadde kastet i en søppelkasse. Nå sier en butikkeier at det er hun som eier pengene.

Ifølge Emilia Mascoy kastet hushjelpen hennes kofferten med beløpet tilsvarende 340.000 norske kroner i søpla under vårrengjøring i huset i Cordoba 650 kilometer nordvest for Buenos Aires. Hushjelpen var i god tro, skrev BBC på sine nettsider fredag.

Hun hadde nemlig fått beskjed om å rydde på loftet og hive alt gammelt skrot hun kom over. Mascoy hadde glemt at hun hadde et større beløp i sedler liggende i den medtatte kofferten, som hushjelpen kastet uten å åpne den.

Paolo Altomirano var mer nysgjerrig, da han fant kofferten på gjenvinningsanlegget han er sjef for. Han åpnet den, tok sedlene og investerte dem fluksens i et hus, to biler og en liten butikk, så han fikk i hvert fall mye for pengene.

Jurister tror ikke Emilia Mascoy har særlige sjanser til å få pengene sine tilbake. Ifølge argentinsk lov blir det svært vanskelig for Mascoy å bevise at hun og ingen annen er den egentlige eieren, og dermed tilfaller pengene Altomirano, som tok og brukte dem i god tro.

(NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere