Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet av fly for amming

Foto: (ROBERTO SCHMIDT/AFP)
Sist oppdatert:
Det har vakt bestyrtelse i USA at en ammende mor ble kastet av flyet for å ha vist et blottet bryst.

Tirsdag demonstrerte mødre på flyplasser over hele USA etter at en mor ble kastet av et fly for å ha ammet barnet sitt - i full offentlighet.

- Seksualisering av brystet
- Det handler om å heve bevisstheten om vår kulturs seksualisering av brystet. Amming må støttes hvor og når det enn skjer. Babyer forstår ikke betydningen av ordet «vent», sier 31 år gamle Chelsea Clark til AP. Hun hadde med seg sin ni uker gamle sønn til protestene på Burlington-flyplassen.

Rundt 25 kvinner var til stede for å demonstrere på denne flyplassen. Demonstrasjonen rapporteres å ha vært fredelig, men ikke særlig stillferdig. Lignende demonstrasjoner ble holdt på flyplasser i blant annet Boston, Las Vegas, Nashville, Pennsylvania og Kentucky.

Noen av kvinnene bar plakater med påskriften «Ikke vær laktoseintolerant».

- Grunnleggende menneskelig
Bakgrunnen for amme-protesten er at 27 år gamle Emily Gillette fra Santa Fe ble kastet av et fly fra selskapet Freedom Airlines som skulle ta av fra Burlington 13. oktober. Hun hadde sittet med babyen sin i tre timer i det forsinkede flyet da avkommets behov for mat ble så akutt at Gillette måtte dra frem puppen. En av kabilepersonalet ba henne dekke seg til, noe hun nektet. Hun ble fjernet fra flyet sammen med ektemannen og babyen.

Den kabinansatte har fått refs fra arbeidsgiveren, men uten at det har stanset protestene.

- Det er en grunnleggende menneskelig ting vi gjør, og vi burde kunne gjøre det offentlig uten å bli kastet av fly, og uten å måtte bli henvist til doen, sier en annen av demonstrantene til nyhetsbyrået, 30 år gamle Susan Parker.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!