Gå til sidens hovedinnhold

Kastet brannbomber mot brannmenn

Nye herjinger i Danmark i natt.

To boligblokker ble evakuert og 25 personer er arrestert etter nok en natt med ildspåsettelser i Danmark natt til mandag.

I en blokk i Roskilde ble trolig en såkalt molotovcocktail kastet ned i kjellersjakten, melder Berlingske tidende.dk. Beboerne ble evakuert, men ilden ble raskt slukket. Kort tid etter ble en annen brannbombe kastet mot nok en blokk. Politiet pågrep like etter tre unge menn, og til sammen 25 personer er arrestert etter nattens uroligheter. 12 er løslatt etter å ha blitt sjekket ut av sakene.

I Brøndby Strand førte røykutvikling fra en brann i et skur til at politiet evakuerte beboerne. Heller ikke her kom personer til skade.

Flere skoler er blitt antent den siste uken, og natt til mandag avverget politi i København at nok en skole tok fyr. Åtte ungdommer i alderen 15 til 18 år ble arrestert etter å ha kastet brannbomber mot skolebygningen, melder Jyllands-Posten.dk.

Rigspolitiet mener likevel natten har vært roligere enn i helgen, med et 60-talls utrykninger i Stor-København. Verst var det i Odense, der ungdommer kastet flasker fylt med bensin mot brannmenn som kom for å slukke en av brannene, melder Politiken.dk.

Stort sett er det konteinere som settes i brann, men også biler, campingvogner og skur brennes ned, og store verdier har gått tapt i den siste ukens herjinger. Opptøyene skyldes trolig at ungdom med innvandrerbakgrunn føler seg tilsidesatt i det danske samfunnet, men politikerne ser ikke bort fra at trykkingen av Muhammed-karikaturene i flere danske aviser sist uke kan ha vært en utløsende faktor.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk