RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet landarbeider til løvene

Sist oppdatert:
Mandag starter rettssaken mot en sørafrikansk bonde og hans to ansatte som er tiltalt for å ha kastet en landarbeider til løvene.

Mark Scott-Crossley og hans to ansatte Simon Mathebula og Richard Mathebula står alle tiltalt for drap på Nelson Chisale, som for et år siden ble funnet omkommet med en blodig og sønderrevet kropp i løvereservatet Mokwalo White Lion Project i Hoedspruit, cirka 40 mil nordøst for Johannesburg.

Ifølge tiltalen har mennene mishandlet Chisale med jungelkniver, bundet ham og deretter kastet ham til løvene i parken, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Chisale hadde fått sparken fra gården han jobbet på to måneder før han døde, men kom tilbake for å hente sine eiendeler. Der havnet han ifølge tiltalen i krangel med Richard Mathebula, som sammen med de to andre mishandlet ham, la han på et lasteplan og kjørte ham til løvereservatet. Der skal Chisale ha blitt kastet over et gjerde og inn til løvene. Trebarnspappaens kropp ble senere funnet ille tilredt av politiet.

Marc Wegerif, som jobber for hjelpeorganisasjonen Nkuzi, sier saken illustrerer hvor dårlig stillingen er for svarte landarbeidere i Sør-Afrika, selv mer enn 10 år etter at apartheid ble avskaffet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere