RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kastet mann til løvene

Sist oppdatert:
Nelson Chisale (41) sa opp jobben på farmen i Sør-Afrika. Det skulle han ikke gjort. Da han kom tilbake for å hente tingene sine, ble han kastet til løvene.

Fredag fikk farmeren Mark Scott-Crossley livstid i fengsel for det bestialske drapet på en av sine tidligere ansatte. Chisale var en av de svarte arbeiderene på farmen til Scott-Crossley.

Fant skjelett
Ifjor ble deler av skjelettet hans funnet i en løve-innhengning. Farmeren hadde brukt Chisale til løvemat.

Chisale sluttet å arbeide på farmen, og i rettsavhør kom det frem at han ble trakassert av sin tidligere sjef da han kom for å hente tingene sine. Scott-Crossley sparket Chisale og siktet på ham med våpen. Deretter ble han beordret til å be.

Dømt for medvirkning
Få timer senere skal farmeren ha sørget for at den tidligere ansatte ble kastet over gjerdet til løvene for å dø. Simon Mathebula, en av de andre ansatte, ble dømt til 15 år i fengsel for sin rolle i drapet.

Scott-Crossleys forsvarer, Johann Engelbrecht, gav likevel klienten sin gode skussmål.

- Han har gode egenskaper, sa Engelbrecht i retten.

Det syntes tydeligvis også Simonetta Strydom. Hun rakk å gifte seg med den drapssiktede før han ble kastet bak lås og slå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere