Kastet moderne søppelkunst

En vaskekone ved det berømte Tate Modern-galleriet for moderne kunst i London har kastet et verdifullt kunstverk i søpla. Hun var i god tro, for kunstverket så ut som en søppelsekk.

I virkeligheten dreide det seg om den tyske kunstneren Gustav Metzgers "Gjenskaping av Den Første Offentlige Fremvisning av Selvødeleggende Kunst". Dette verket fra 1960 har mange beundrere blant moderne skjønnånder.

Verket består av en plastsekk som er fylt med gamle aviser, pappbiter og annet som av uopplyste mennesker kan oppfattes som rent avfall, skrev London-avisen The Times fredag. Kunstneren ga nøye anvisninger om at verket skulle stilles ut lent opp mot et bordbein.

- En renholder som var ute på runden sin, fikk se sekken som sto på gulvet og hev den ut sammen med resten av søppelet. Hvordan skulle hun kunne vite hva dette egentlig var, sier "en Tate-innsider" ifølge The Times.

Søppelsekken med innhold ble funnet og brakt tilbake på plass. Men den 78 år gamle Giustav Metzger erklærte sekken for såpass skadd at den måtte kastes (!) og har nå i stedet gjort i stand en ny sekk med innhold som besøkende til Tate Modern kan beundre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag