*Nettavisen* Nyheter.

Kastet på isolat etter influensamistanke

Foto: Thorbjørn Foss (Bladet.no)

Mia opplevde sitt livs mareritt da legene fryktet svineinfluensaen.

13.06.09 16:54

Det er Stjørdalens Blad som skriver om historien til Mia Ødegård fra Stjørdalen.

Sjekk ditt fylke: Her er svineinfluensaen i Norge

Bare en helgetur
Hun skulle, sammen med sin venninne Thekla Nygård, reise på helgetur til Beijing. Da de ankom flyplassen begynte hennes 36 timers mareritt.

– Det kom et titall personer om bord i flyet, utstyrt og påkledt som vesener fra en annen planet. Ingen fikk forlate flyet før alle var målt for feber. En pistollignende laserdings ble rettet mot panna til alle om bord. Vi lo litt for oss selv, for det virket en smule hysterisk. Men etter ei stund var det liten grunn til latter, sier hun til Stjørdalens Blad.

Mia Ødegård ble plukket ut, sammen med en japansk jente, til å gjennomgå mer omfattende undersøkelser. Venninnen Thekla ble nektet å være med Mia, til tross for gjentatte forsøk på å overtale det kinesiske helsepersonellet.

37,4, men hadde «feber»
Mia fikk beskjed om at hun var syk og hadde feber. Selv følte hun seg helt frisk og hadde null forståelse for konklusjonene til det kinesiske helsepersonellet.

Deretter ble hun satt i isolat. I 36 timer.

- Fra sykehuset fikk mamma vite at jeg måtte holdes i isolat i minst tre dager. Jeg fikk til slutt snakke med henne, og det hjalp betydelig på humøret og motet. Hun kontaktet ambassaden. De tok også kontakt med sykehuset, og fikk høre at jeg måtte være til observasjon i ni timer. Men det tok 36 timer fra vi landet på flyplassen til jeg fikk vite at mitt sykehusopphold var over, forteller Mia til avisen.

Les hele historien til Mia på Stjørdalens Blads nettsider!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.