*Nettavisen* Nyheter.

Katastrofal al-Qaida-jakt

Foto: (AP/Scanpix)

Minst 54 pakistanske soldater er drept og over 20 er savnet i den langvarige offensiven mot mistenkte al Qaida-støttespillere i fjellene nord i Pakistan.

26.03.04 12:16

Angrepet har vart i elleve dager, og kan vise seg å bli den pakistanske hærens mest katastrofale operasjon i dens to år lange jakt på terrornettverkets støttespillere i det ugjestmilde fjellområdet.

Hundrevis av angivelige al-Qaida-medlemmer og flere uavhengige stammer i området har ytt kraftig motstand mot den militære offensiven.

Flere stammeledere fra Yargulkhel-stammen, en undergruppe av de krigerske pashtunerne, nekter å overlevere 22 gisler før den pakistanske hæren legger ned våpnene og avblåser offensiven.

- Medlemmene av Yargulkhel-stammen nekter å forhandle før soldatene forlater området, sa en av lederne Mohabbat Khan Shirani torsdag kveld.

Den militære offensiven startet 16. mars, etter at Pakistans president Pervez Musharraf hevdet at et høytstående al-Qaida-medlem befant seg i området, noen som senere har vist seg å ikke stemme.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.