RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katastrofemåling for Blair

Det britiske arbeiderpartiet Labour får sin laveste oppslutning på over 17 år i en meningsmåling i avisen The Times tirsdag.

Om det var valg på ny nasjonalforsamling i dag, ville statsminister Tony Blair og hans regjeringsparti bare fått en oppslutning på 32 prosent.

I den samme målingen sier 36 prosent av de spurte at de ville stemt på det konservative opposisjonspartiet dersom det var valg i dag.

Oppslutningen om Labour er den laveste som er registrert siden starten på 1987. På dette tidspunktet tok den tidligere konservative statsministeren Margaret Thatcher snart fatt på sin tredje periode i statsministerstolen.

Tirsdagens måling er den andre på få dager hvor Blair-regjeringen kommer svært dårlig ut. I en meningsmåling som ble offentliggjort sist helg svarte nemlig et flertall av de spurte at partiet ikke kommer til å vinne absolutt flertall i parlamentet hvis ikke Tony Blair trekker seg. Med Gordon Brown som statsministerkandidat kommer det imidlertid til å gå langt bedre, ifølge instituttet YouGov.

Målingen som gjengis i The Times tirsdag ble foretatt etter at fangemishandlingen i Irak ble kjent. Blair har allerede fått mange briter mot seg ved sin støtte til krigføringen i Irak. I tillegg har statsministerens kunngjøring av en folkeavstemning om den nye EU-grunnloven satt fart i spekulasjonene omkring hans fremtid.

Omkring 1.000 briter ble telefonintervjuet i målingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere