RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katastrofen kan føre til forsoning på Sri Lanka

Sist oppdatert:
Arbeidet som utføres etter tsunamien som rammet Sri Lanka, gir fornyet håp om fred mellom de tamilske tigrene og regjeringen.

Bare uker etter at de tamilske tigrene truet med å gjenoppta den flere tiår lange krigen for selvstyre på Sri Lanka, aksepterer nå en av de tamilske lederne et tilbud om nødhjelp fra myndighetene. Tigrene har også gått med på å samarbeide med myndighetene for å få frem forsyninger og nødhjelp til overlevende etter flombølgen som rammet øya hardt.

- Fundament for fred
- Den nye, tragiske situasjonen har gitt et fundament for begge parter til å komme sammen og arbeide mot et felles mål. På den måten kan forskjellene partene imellom gjøres mindre, sa den tamilske politiske lederen S.P. Thamilselvan etter et møte med hjelpearbeidere og norske fredsmeglere på Sri Lanka torsdag.

- Tamil-tigrene (LTTE) er veldig glade for og oppmuntret av myndighetenes tilbud om hjelp. Dette kan være med på å føre partene sammen, sa tamil-lederen til Reuters.

Presidenten på Sri Lanka, Chandrika Kumaratunga, har forsikret at nødhjelp blir gitt til alle, uavhengig av religion eller politisk overbevisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere