RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katastrofeområde blir fornøyelsespark

Foto: aP PHOTO/ Knill family
Sist oppdatert:
Thailandske myndigheter vil skape en fornøyelsespark i tsunamirammede Khao Lak. Ved hjelp av en simulert flodbølge skal de besøkende sikres skrekkopplevelser. Norske pårørende reagerer.

Ti uker etter tragedien som bare i Thailand krevde minst 8000 menneskeliv, har de thailandske turistmyndighetene (TAT) lagt fram en plan for hvordan flodbølgekatastrofen skal minnes – og brukes. Det som først var tenkt som et minnemuseum, er nå i ferd med å bli forvandlet til en tema- og fornøyelsespark.

- Våre arkitekter skal skape noe som kan bli et slags Universal Studio for tsunamien, sier TAT-sjef Juthamas Siriwan, ifølge Aftonbladet

Pårørende reagerer
Parken skal plasseres i Khao Lak, og skal blant annet tilby besøkende å gå inn i en høyteknologisk, simulert flodbølge, som skal gi en følelse av den redselen ofrene opplevde 2. juledag – en riktig skrekkopplevelse.

- Men vår viktigste oppgave er å lære folk hva en tsunami er, og øke bevisstheten om hva som faktisk kan skje, sier Juthamas Siriwan.

Nyheten om planene ble avslørt av det australske nyhetsbyrået AAP, som også snakket med opprørte pårørende i Sydney.

Oppbyggingen haster
- Et museum hadde vært bra, men en temapark med en simulert tsunami er støtende og vitner om manglende medfølelse, sier Fiona Nott som mistet sin bror og svigerinne i vannmassene.

Også norske pårørende reagerer på planene:

- Umiddelbart må jeg si at dette virker ganske usmakelig, sier Christoph Wernersen i Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen om planene til Kanal 24. Han synes det er grovt at Thailand vil utnytte katastrofen til å skape en turistmagnet.

Det er imidlertid slett ikke sikkert at de pårørendes synspunkter blir tatt hensyn til. Arbeidet med å gjenoppbygge de ødelagte områdene haster.

- Turistene må lokks tilbake så snart som mulig, sier Juthamas Siriwan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere