RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kate (24) kidnappet

Sist oppdatert:
Meldingene er motstridende om redningsoperasjonen for å frigi Kate Burton (24) og hennes foreldre fra palestinsk fangenskap.

Ifølge BBC jobber britiske diplomater på spreng for å etablere kontakt med kidnapperne som har bortført den 24 år gamle hjelpearbeideren Kate og hennes foreldre. Meldinger om kontakt med kidnapperne foreligger, men disse er ikke bekreftet fra offisielt hold, forteller BBCs reporter Alan Johnston fra Gaza.

Ifølge nyhetsbyrået AP kan heller ikke talsmann for det palestinske innenriksdepartementet, Tawfic Abu Khoussa, bekrefte at kontakt med kidnapperne er oppnådd.

Forhandlere forsøker nå å finne ut hvorvidt kidnapperne er ute etter å løse et spesielt lokalt problem, eller om det dreier seg om større spørsmål.

Beordret ut av bilen
De tre ble kidnappet om lag 200 meter fra grensen mot Egypt, ved grenseovergangen Rafah.

Burton er ifølge AP i området som ansatt for den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen Al Mezan. Hun var på ferie med foreldrene da familien ble overfalt av en væpnet gruppe, og beordret ut av bilen.

Kidnapping av utlendinger er ikke uvanlig i området. Som regel blir gisler frigitt uten skader etter få timer.

I kontakt med militante bevegelser
- Sverter palestinsk kampRepresentanter for organisasjonen Mezan bekrefter at Burton har jobbet for dem i fire måneder. Hun har spesielt tatt seg av menneskerettighets- og pengeinnsamlingsproblematikk.

- Dette sverter den palestinske saken og den palestinske frigjøringskampen. Vi har kontaktet alle militante palestinske organisasjoner, som alle fordømte kidnappingen og nå hjelper oss med å lete etter henne i en dør-til-dør aksjon, sier Mezans administrerende direktør, Jamil Sarhan til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere