RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kate (25) frigitt i Gaza

Sist oppdatert:
En kidnappet britisk menneskerettsaktivist og foreldrene hennes ble tidlig lørdag kjørt vekk fra Gazastripen av britiske diplomater.

Få timer tidligere ble de tre frigitt av den væpnede palestinske gruppen som kidnappet familien onsdag.

Kate Burton (25) jobber for menneskerettighetsgruppen Al-Mezan i Gaza. Hun og foreldrene Hugh og Helen ble kidnappet av væpnede menn onsdag. Kidnappingen skjedde i byen Rafah sør på Gazastripen. Foreldrene var i Gaza på ferie for å besøke datteren, melder lokale myndigheter, ifølge Associated Press.

Kidnappingene var de siste i en serie bortføringer av utlendinger de siste månedene. Bortføringene har tydeliggjort den palestinske lederen Mahmoud Abbas’ vanskeligheter med å håndheve lov og orden på Gazastripen etter at Israel trakk sine styrker ut i september.

En tidligere ukjent gruppe som kaller seg Jerusalem-grenen av Mujahedeenbrigadene har påtatt seg ansvar for kidnappingen. Gruppen truer med å bortføre flere utlendinger om ikke Israel gjør slutt på å håndheve et ingenmannsland nord på Gazastripen.

En av kidnapperne leser opp gruppens krav. Kate Burton til høyre.
En av kidnapperne leser opp gruppens krav. Kate Burton til høyre.

Gruppen publiserte også en video der en væpnet, maskert mann leser opp en uttalelse mens han står ved siden av kidnappingsofferet Kate Burton.

Israel begynte å håndheve en buffersone nord i Gaza denne uken for å hindre rakettangrep fra området. Landet har truet med å skyte enhver som går inn i buffersonen langs Gazas grense mot Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere