RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Katolsk prest misbrukte altergutt

Den katolske presten misbrukte altergutten flere ganger. Som voksen skjøt gutten overgriperen, og nå stilles den tidligere geistelige for retten.

58-årige Maurice Blackwell antastet den nå 29 år gamle Dontee Stokes da Blackwell var pastor i en katolsk kirke i West Baltimore.

Juryen dømte Blackwell for å ha seksuelt misbrukt Stokes tre ganger i 1990, 1991 og 1992, da Stokes var altergutt i kirken.

Nå risikerer den tidligere presten opp til 45 års fengsel, melder CNN.

I 1993 kom Stokes første anklager mot Blackwell, men presten nektet beskyldningene. Blackwell fikk psykologisk behandling og gikk tilbake til sitt virke, men ble nektet å jobbe med barn og unge.

I mai 2002, midt oppe i den nasjonale skandalen rundt den katolske kirken, skjøt Stokes Blackwell tre ganger. Etter dette tok påtalemakten frem de gamle anklagene og tiltalte Blackwell for seksuelt misbruk.

Stokes innrømmet i retten at han i perioder har hatt vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelig, men fremholdt at han var blitt seksuelt misbrukt av Blackwell.

I oktober fradømte Vatikanet Blackwell kjole og krave.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere