RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Katrina» kan ha krevd 80 liv

Sist oppdatert:
Orkanen «Katrina» kan ha tatt så mange som 80 menneskeliv i Mississippi.

Guvernør Haley Barbour sier ifølge nyhetsbyrået AP at det er ubekreftede meldinger om at det kan være så mange som 80 ofre bare i Mississippi-området. Og tallet kan stige.

- Enormt
- Ødeleggelsene her er bare enorme, uttalte Barbour til NBCs Today-show tirsdag.

Redningsmannskaper i båter og helikoptre leter desperat etter overlevende i ruinene og i de oversvømte områdene langs kysten der orkanen har herjet fritt.

De offisielle dødstallene fra tidligere i dag ble gjort kjent av leder av akuttsenteret i Harrison County, Jim Pollard. Han opplyste at 50 hadde omkommet i regionen, deriblant 30 i et leilighetskompleks i Biloxi i Mississippi.

Alt knust
«Katrina» rammet Mexicogolfen mandag, og først i dag er ødeleggelsene synlige.

Orkanen hadde en vindstyrke på 230 kilometer i timen der den fòr fram. Bygninger er knust, biler ødelagt. Kvartal er oversvømmet. Og i mange byer rakk ikke folk å komme seg unna før uværet var der.

Det voldsomme uværet bragte med seg store mengder regnvann. I New Orleans står 80 prosent av byen under vann etter at et dike brøt sammen mot kraften fra vannmassene.

Under vann
- New Orleans er fullstendig ødelagt. Sannsynligvis ligger 80 prosent av byen vår under vann. I noen deler av byen vår er vannstanden så høy som syv meter, fortalte borgermesteren i New Orleans, Ray Nagin i et TV-intervju med WWL-TV

Sykehus i byen forsøker fortvilt å evakuere pasientene.

Karen Troyer Caraway, visedirektør ved Tulane University Hospital, sa tidligere til CNN at politiet i Louisiana har bekreftet demningsbristen overfor henne. Sykehuset på den andre siden av gaten hadde da allerede evakuert omtrent 90 pasienter,

Forsikringskravene etter uværet antas ifølge AP å beløpe seg på opptil 173 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere