RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(APTN)

Katt eller bil?

Sist oppdatert:
Vil du ha denne katten, må du ut med 150.000 kroner. Se video.

Amerikanske dyrevenner har fått øynene opp for den helt spesielle katterasen Ashera. Det leopardlignende dyret er avlet frem av ville katter som man vanligvis ikke finner rundt om i de mange hjem.

- De er definitivt over vanlige huskatter med tanke på at de er mye større. De har mye mer energi, og de liker å være i høyden. Man kan si det om de fleste katter også, men disse kattene liker det spesielt godt, sier forhandleren Ryan Oylear.

Asherakatten går for å være blant de største, mest spesielle og mest eksotiske katter i verden. Bedriften Lifestyle Pets of California selger den helt spesielle katterasen for opptil 150.000 norske kroner.

Ett års ventetid
I tillegg til den stive prisen, er ventetiden ved bestillingen av en slik katt på ett år. Bedriften som avler opp denne rasen regner med å selge rundt 50 av den leopardlignende katten, melder APTN.

Asherakattene har en forventet levetid på 25 år. Hvis man er villig til å betale den skyhøye prisen for katten, kan man få besøk av en berømt dyreatferdskonsulent i hele 10 år, hvis det skulle være nødvendig.

Litt for hyper
- På grunn av krysningen av to eksotiske katteraser, kan det hende at katten blir litt for hyper, og at eierne dermed trenger assistanse av en atferdskonsulent, sier talskvinnen for Lifestyle Pets, Alexis Rodriguez.

Jo Cachia og familien hennes vant en slik Asherakattunge en konkurranse i Beverly Hills. De måtte også vente ett år på den hårete premien.

- Vi håper at han blir sosialisert nok av at vi leker masse med han, uten at han blir for vill. Så håper vi han blir mulig å ha kontroll på, i tillegg til å være pen, sier Cachia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere