RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende motstand mot Irak-krigen

Sist oppdatert:
Stadig flere amerikanere mener at krigen i Irak var et feilgrep. Flere er også misfornøyd med jobben president George W. Bush gjør.

Et knapt flertall av de spurte mener at krigen i Irak har ført til at det er blitt tryggere i USA, men 70 prosent mener likevel at de militære tapene for å oppnå dette har vært for høye. Målingen er gjort for Washington Post og ABC News.

56 prosent konkluderer med at det ikke var verdt prisen å utkjempe krigen i Irak, åtte prosentpoeng høyere enn ved en tilsvarende undersøkelse i sommer. For første gang er dermed flertallet av amerikanerne mot krigen.

58 prosent mener imidlertid at de amerikanske styrkene må bli værende i Irak til ro og orden er gjenopprettet. Like mange mener at Irak ikke er klar for valgene som etter planen skal gjennomføres i januar. Likevel mener 60 prosent at valgene må gjennomføres som planlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere