RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økende slavehandel

Sist oppdatert:
Menneskehandelen øker over hele verden. Millioner av kvinner og barn ender som sexslaver, tiggere eller tvangsarbeidere hvert år, ifølge FN.

FNs høykommissær for menneskerettigheter Louise Arbour talte på et møte om menneskerettigheter i Beijing tirsdag.

- Per definisjon er slavehandelen et grovt brudd med menneskerettighetene, og rapporter tyder på at flere utsettes for menneskehandel nå en noen gang tidligere.

FNs arbeidsorganisasjon ILO beregner at mer enn to millioner mennesker utsettes for menneskehandel hvert år, skriver Reuters.

- Ingen land eller regioner er immune, sier direktøren i FNs barnevernsorganisasjon UNICEF til Reuters.

- Barn tvinges inn i prostitusjon, tigging og tvangsarbeid.

I sørøst-Asia er sexindustrien en viktig årsak til menneskesmuglingen. Jenter fra fattige landsbyer i Myanmar, Kambodsja, Filippinene og annensteds lures til storbyer eller naboland og ender opp som prostituerte. Noen av dem flys helt til Australia, Japan, Sør-Afrika og USA for å holdes som bordellslaver.

I Kina, verdens mest folkerike land, er menneskehandel en vanlig praksis for flere gjenger som har vokst frem, ifølge forskere. Salget av kvinner og barn er et problem over hele landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere