*Nettavisen* Nyheter.

Kenguru reddet australsk bonde

Foto: (AFP/Scanpix)

I Australia er dagens helt kenguruen Lulu, som reddet en bonde som fikk en stor grein over seg.

22.09.03 11:18

Mens Leonard Richards lå bevisstløs under den store greinen, klarte kenguruen å gjøre mannens kone oppmerksom på det som hadde skjedd og førte henne til stedet hvor han lå.

Som Skippy
Episoden, som skjedde i Tanjil South øst for Melbourne søndag, er som klippet ut av tv-serien om Skippy, en kenguru som redder folk som kommer i nød i den australske bushen.

Richards undersøkte hvilke skader et uvær hadde påført eiendommen hans da han ble truffet av en grein som falt fra et tre. Kenguruen Lulu oppfattet det som skjedde og reagerte med å lage høye bjeffelyder som fikk bondens kone til å komme for å undersøke hva som hadde skjedd.

Bevisstløs
Kona fant mannen liggende bevisstløs under greinen rundt 200 meter fra huset. Lulu sto ved hans side. Kenguruen har vært en del av familien siden de reddet henne fra morens pung da moren ble påkjørt og drept for fire år siden.

- Pappa var bevisstløs og Lulu satt ved siden av ham og lagde svært uvanlige bjeffelyder til mamma kom til stedet, forteller Richards’ 19 år gamle sønn Luke til Reuters.

- Det var griseflaks. Pappa kunne blitt liggende der i timevis om det ikke var for henne, sier Luke.

Umterkelse
Dyrebeskyttelsesgruppen Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals har foreslått at Lulu må nomineres til gruppens årlige utmerkelse tapperhet.

- Prisen deles ut til dyr som gjør noe eksepsjonelt for mennesker, og Lulu har absolutt gjort det, sier gruppens president Hugh Wirth til Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.