500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Kenyas regjering er klar

Det har vært en strabasiøs ferd, men nå er statstrådskabalen endelig i havn.

Kenyas president Mwai Kibaki og opposisjonsleder Raila Odinga møttes igjen søndag for å enes om utnevnelsen av koallisjonsregjeringens statsråder.

- En rekke innrømmelser
Til tross for forhandlingsbruddet lørdag sier regjeringen søndag at utnevnelsene likevel skal offentliggjøres som planlagt i løpet av dagen. Ifølge regjeringens talsperson skal dette skje klokken 15 norsk tid

- Odinga kommer til å gjenta at han har gjort en rekke innrømmelser for å få gjennom en rask avslutning på krisen som omfavner vårt land. Men han vil ikke gjøre ytterligere innrømmelser, sier opposisjonens talsperson Salim Lone til Reuters.

Tungt press
De to er under tungt press lokalt og internasjonalt for å komme til enighet etter en drøy måneds krangling om ministerpostene.

Torsdag ble det gjort kjent at de hadde kommet til enighet om hvordan de to sidene skulle fordele de 40 ministerpostene seg i mellom og at dette skulle offentliggjøres søndag. Lørdag var partene også samlet, men i etterkant av møtet gikk begge parter ut og avlyste planene.

Statsrådskabalen har vært en svært kritisk del av maktdelingsavtalen som ble forhandlet fram i februar for å få en ende på Kenyas blodigste politiske krise. Etter valget på tampen av 2007 brøt det ut voldsomme opptøyer som tok livet av minst 12.000 personer og sendte vel 3000.000 på flukt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot