*Nettavisen* Nyheter.

Kerry: - Jeg er klar for alt

Foto: (Reuters)

Nå som John Kerry er soleklar favoritt til å bli presidentkandidat, er han også målet for president Bushs svertekampanje. – Jeg er klar for alt, sier Kerry.

16.02.04 13:19

Selv om bare 16 nominasjonsvalg er unnagjort i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, er det få som tror at noen andre enn John Kerry kan vinne. Dermed er han raskt blitt målet for den sittende regjeringens kritikk.

Og Kerry må regne med noen tøffe tak. Han er allerede i ferd med å få en sex-skandale i fanget, og nå har Bush & co satt inn sine enorme ressurser mot senatoren fra Massachusetts.

Prinsippløs
Forrige uke gikk en annonse sponset av kampanjen for å få George W. Bush gjenvalgt på luften. Her blir Kerry kritisert for å være prinsippløs og for å ta imot penger fra lobbyister og andre med særinteresser.

Men Kerry sier han er godt forberedt på å møte all kritikk som kan komme fro Bush-leiren. Og han får også støtte fra litt uventet hold.

- Jeg synes Bush er ganske frekk som angriper noen når det gjelder særinteresser, sier Howard Dean, som kjemper mot Kerry for å bli demokratenes presidentkandidat, og selv har rette liknende kritikk mot Kerry tidligere.

HTML EMBED
Svar-annonse

Kerry-leiren svarte på Bush-kritikken med sin egen reklamevideo der beskyldningene blir tilbakevist punkt for punkt.

- Hvem er den politikeren som har mottatt mer penger fra særinteresser enn noen annen i historien? Den samme som angriper John Kerrys rulleblad fordi han ikke kan forsvare sitt eget, heter det i annonsen.

Kerry har ofte sagt at han mottar mindre penger fra særorganisasjoner enn nesten noen annen senator.

Klikk på kartet for å se resultatene fra demokratenes nominasjonsvalg så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.