RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry avlyser reise til Ramallah

Foto: Gary Cameron (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister John Kerry har avlyst den planlagte reisen til Vestbredden onsdag, men advarer mot å trekke forhastede slutninger om fredsprosessen i Midtøsten.

Kerry ber både Israel og Palestina om å vise tilbakeholdenhet etter at den skjøre prosessen igjen ble trukket i tvil tirsdag da utenriksministerens planlagte reise til Ramallah ble avlyst.

- Alt jeg kan si, er at vi fortsetter sammen med begge parter for å finne den beste veien videre, sier Kerry til pressen i Brussel.

Palestinas president Mahmoud Abbas søkte tirsdag om å bli tatt opp som medlemsstat i 15 FN-organisasjoner. Søknadene til FN blir sett på som forsøk på å bli anerkjent som selvstendig stat utenom Kerrys og USAs åtte måneder lange forhandlingsspor.

- President Abbas har lovet meg at han akter å forhandle til utgangen av april, sier Kerry om palestinernes samtaler med Israel.

Men samtidig har israelske myndigheter offentliggjort en anbudsrunde for 700 nye boliger i jødiske bosetninger på den okkuperte palestinske Vestbredden.

- Dette er tidspunktet å være klarsynte og nøkterne. Det er vanskelig, det er følelsesladet, det krever store avgjørelser, sier Kerry.

- Når alt kommer til alt, er det opp til partene. Det er opp til dem å bestemme hva de er innstilt på å gjøre sammen, for hverandre, for fremtiden, for regionen, for fred, sier utenriksministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere