Gå til sidens hovedinnhold

Kerry drepte 20 fiender

Demokratenes presidentkandidat John Kerry har offentliggjort sitt rulleblad fra Vietnamkrigen.

Kerry planlegger å bruke sin militærkarriere for hva den er verdt i valgkampen mot George W. Bush. Derfor har han offentliggjort sitt rulleblad fra militæret.

Rullebladet viser at Kerry i løpet av sin tjeneste i Vietnam drepte 20 fiendtlige soldater i 1969, skriver Ekstra Bladet. I papirene fremheves den unge løytnanten som en enestående offiser som utviste «alle de evner som man kan ønske av en offiser i kamp».

I papirene står det også at Kerry mottok tre purpurhjerter, den militære amerikanske hedersbevisningen en soldat får når han blir skadet i kamp. I tillegg har han fått en sølv- og en bronsestjerne for heltemodig innsats.

Kerry tjenestegjorde i fem måneder i Vietnam som kommandør for en rask båt i Mekongdeltaet. I løpet av den tiden ble han skadet ved tre forskjellige anledninger. Han fikk granatsplinter i både armer, bein og i rumpa.

Kerrys lysende militære karriere står i skarp kontrast til president George W. Bushs. Bush kunne takket være sin fars mektige venner slippe unna tjeneste i nasjonalgarden.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene