*Nettavisen* Nyheter.

Kerry dropper president-kappløp

John Kerry kunngjorde onsdag at han ikke vil stille i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

25.01.07 08:50

Senator John Kerry, som tapte presidentvalget mot George W. Bush i 2004, kunngjorde i det amerikanske Senatet at han ikke vil stille i kampen om å bli demokratenes kandidat i presidentvalget 2008, melder BBC.

Det var en tydelig følelsesladet Kerry som opplyste om hans tunge beslutning på gulvet i det amerikanske Senatet onsdag. Kerry sa at han var nære ved å vinne presidentvalget i 2004, og at han var fristet til å forsøke igjen, men konkluderte med at dette ikke var det rette tidspunktet.

Under presidentvalget i 2004 fikk Kerry 48 prosent av stemmene, mens Bush fikk 51 prosent.

Kerry har vært aktiv med å drive kampanje for andre aktuelle demokratiske kandidater, og han har samlet inn penger og gjort en rekke politiske opptredener det siste året, noe som har bidratt til at mange har spekulerte i om han vil kjempe for et presidentkandidatur.

Men i fjor hadde Kerry en uttalelse som falt i svært dårlig smak. Kerry sa at de som ikke gjorde det bra på skolen, ville ende som soldater i Irak. Senere beklaget han utspillet og sa at hensikten var å sverte Bush og ikke soldatene. Men Kerry fikk likevel svært dårlig publisitet, og har den siste tiden holdt en lav profil som en følge av dette.

Forrige uke kunngjorde både senator Hillary Clinton og senator Barack Obama at de vil kjempe for å bli demokratenes presidentkandidat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.