Kerry er ustoppelig

John Kerry vant demokratenes primærvalg i Virginia og Tennessee, og Wesley Clark trekker seg fra kampen om å bli partiets presidentkandidat.

11.02.04 09:37

Feltet skrumper dermed inn, og få har tro på at noen lenger kan gjøre noe med Kerrys ledelse.

Nå begynner senatoren fra Massachusetts for alvor å forberede seg til høstens duell med president George W. Bush, og vil bruke den kommende uken til å fremheve sitt politiske budskap.

Seirene natt til onsdag er Kerrys første i Sørstatene, der John Edwards og Wesley Clark var på hjemmebane.

At liberaleren fra nord vant en så overbevisende seier i det konservative sør, ga flere tro på at han kan utfordre Bush også i de statene der Republikanerne vanligvis står sterkest.

Wesley Clark holdt en energisk takketale i Tennessee natt til onsdag, og overlot til en talsmann å fortelle at han hadde bestemt seg for å kaste inn håndkleet.

Den formelle kunngjøringen er det ventet at Clark kommer med i hjembyen Little Rock i Arkansas onsdag ettermiddag.

HTML EMBED
Overbevisende

Kerry vant en knusende seier i Virginia, med 52 prosent av stemmene, mens Edwards på andre og Clark på tredje fikk henholdsvis 27 og 9 prosent.

I Tennessee var avstanden ned til Edwards på andre mindre, og kampen om andreplassen jevnere mellom Edwards og Clark.

Kerry kan derfor muligens være glad for at begge to deltok i Tennessee. Hadde en av dem trukket seg før denne runden, kunne den gjenværende kanskje frarøvet Kerry hans 12. seier. Om det hadde spilt noen rolle i det lange løp, er en annen sak. Av 14 stater har Kerry bare tapt to.

– Dette viser at demokratene står samlet i ønsket om å slå Bush. Det betyr ikke noe hvor i landet du kommer fra, det som betyr noe er hva du ønsker å kjempe for, sa et medlem av Kerrys stab natt til onsdag.

– Amerikanerne stemmer for forandring, i nord, øst, vest og nå i sør, sa Kerry til entusiastiske tilhengere i Fairfax i Virginia.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.