RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry føler presset

Valgkampen har vært en enorm belastning for John Kerry. - Deler av meg misliker det mer enn jeg hadde trodd, sier han to uker før valget.

Valgkampen har vært fylt av personangrep som media har benyttet til ren underholdning, mener Kerry.

Uttalelsene kom i et intervju i den siste utgaven av magasinet Rolling Stone. Her gir Kerry en ærlig beskrivelse av de personlige og psykiske kostnadene som følger med tilværelsen som presidentkandidat, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Må takle det
- Belastningen er større enn jeg noen gang hadde trodd på forhånd. Deler av meg misliker det mer enn jeg hadde trodd, men dette er bare noe jeg må takle for å oppnå det jeg ønsker, sier den 60-årige senatoren fra Massachusetts.

Demokratenes presidentkandidat var forberedt på tøffe øyeblikk og store prøvelser i valgkampen, men synes de siste månedene har vært mer intense enn han kunne forestille seg.

- Du må oppleve det for å skjønne hvordan det er, forteller Kerry.

I dårlig form
Kerry snakket også om erfaringene med å turnere i månedsvis og de medfølgende forstyrrelsene i spise- og sovevaner.

- Jeg har ikke vært i så dårlig form på fem år. Jeg får ikke trent nok, klager presidentkandidaten, som er lidenskapelig opptatt av ekstremsport.

Samtidig hevder Kerry at valgkampanjen gir ham energi ved å kunne servere sitt politiske budskap til det amerikanske folk.

- Bitter skuffelse
Årets presidentvalg har vært preget av en spesielt splittende og bitter kamp. Begge sider har angrepet hverandre med sterke anklager i flere reklamekampanjer, og det ble blant annet sådd tvil om Kerrys innsats i Vietnam

Kerry selv reagerte med «bitter skuffelse» på denne kampanjen, men hevder at han aldri ble sint. Han går imidlertid til angrep på medienes tunge dekning av saken:

- Jeg ble overrasker over at mediene, selv om de visste dette dreide seg om løgner, fortsatte å dekke saken og behandle den som underholdning, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere