RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry forsvarte Iran-avtalen i Kongressen


Ordvekslingen i Kongressen torsdag markere starten på de 60 dager Kongressen har til å godta eller avvise avtalen mellom Iran og seks stormakter, inkludert USA.
Ordvekslingen i Kongressen torsdag markere starten på de 60 dager Kongressen har til å godta eller avvise avtalen mellom Iran og seks stormakter, inkludert USA. Foto: J. Scott Applewhite (Ap)
USAs utenriksminister John Kerry gikk til kraftig angrep på kritikerne av atomavtalen med Iran da han redegjorde for avtalen i Kongressen.

Torsdagens høring var den første i Kongressen om atomavtalen, og Kerry ble møtt av republikanske politikere som hevdet han hadde blitt «flådd» og «holdt for narr» av iranske forhandlere.

Kerry svarte at man ikke kan lukke øynene til det faktum at Iran besitter betydelig kunnskap om kjerneteknologi.

– Vi kan ikke bombe vekk den kunnskapen. Heller ikke kan vi sanksjonere bort den kunnskapen, sa Kerry i forsvar av avtalen som gir internasjonalt innsyn i Irans atomprogram i bytte mot oppheving av sanksjoner.

Ordvekslingen i Kongressen torsdag markere starten på de 60 dager Kongressen har til å godta eller avvise avtalen mellom Iran og seks stormakter, inkludert USA.

Republikanerne har flertall i begge Kongressens kammer og kan trolig vedta en avvisning av avtalen, muligens med stemmene til enkelte demokrater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere