RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry går for dobbeltseier

Sist oppdatert:
Senator John Kerry ser lørdag ut til å komme seirende ut av demokratenes primærvalg i både Michigan og Washington.

Det amerikanske presidentvalget finner sted først i november 2004, men innen den tid må demokratene velge personen som skal utfordre USAs nåværende president George W. Bush.

Kerry har allerede vunnet frem i de fleste av statene i demokratenes primærvalg, og har i forkant av lørdagens valg i Michigan og Washington et stort forsprang på konkurrentene i meningsmålinger. Søndag står Maine for tur.

Viktig støtteerklæring
Vietnam-veteran og senator John Kerry sikret seg fredag kveld støtte fra en av sine tidligere rivaler , Richard Gephardt.

I og med at Howard Dean antyder at han er i ferd med å gi seg, fortsetter John Edwards og Wesley Clark sine kampanjer som Kerrys argeste konkurrenter.

Edwards’ proteksjonistiske budskap, som ellers kunne ha vunnet frem i storindustri-staten Michigan, forventes imidlertid å drukne i støtten fra fagforeninger Kerry trolig overtar etter Gephardts støtteerklæring.

Derfor har både Edwards og Clark nærmest gitt opp lørdagens valg, til fordel for primærvalgene i Tennessee og Virginia tirsdag 10. februar, melder Ritzau-Reuters.

Dermed kan Kerry sikre seg 204 av de totalt 2162 stemmene som er påkrevet til demokratenes partikonvent i juli for å bli demokratenes presidentkandidat høsten 2005.

Signaliserer kampanje-slutt
Samtidig har en tidligere favoritt fra demokratenes leir, Howard Dean, antydet at han er på nippet til å gi opp sin kampanje.

Vermont-guvernør Dean var favoritt blant demokratenes kandidater frem til midten av januar. Nylig åpnet han for muligheten til å bli visepresident for en av de andre kandidatene. Da han fredag ble spurt om et eventuelt kandidatur som visepresident, lød svaret:

- Jeg vil gjøre alt for å bli kvitt Bush. Jeg vil gjøre det som er best for partiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere