RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA/CJ GUNTHER

Kerry haler innpå Bush

Sist oppdatert:
Demokraten John Kerry har kortet inn på president George W. Bushs forsprang foran valget i november, ifølge en ny meningsmåling.

Målingen som er gjort for NBC og Wall Street Journal, viser at Kerry har en oppslutning på 45 prosent og Bush 48 prosent blant registrerte velgere, mens den uavhengige Ralph Nader støttes av 2 prosent.

Meningsmålingen som ble offentliggjort torsdag, antyder at Kerry er i ferd med å ta igjen forspranget på 13 prosentpoeng som Bush skaffet seg etter republikanernes landsmøte for vel to uker siden.

Målingen ble gjort mellom fredag og søndag, dagen før Kerry skjerpet sin kritikk av Bush for Irak-krigen.

- Ikke klart budskap
54 prosent av de spurte mente at Kerry ikke hadde et klart budskap før talen, mens 68 prosent følte at Bush var klar på hva han vil gjøre.

Ifølge målingen har også at Kerry har langt større problemer med kvinnelige velgere enn Al Gore ved det forrige valget. Han har en ledelse på 48 mot 45 prosent over Bush blant kvinner, mens Gore ledet med 10 prosentpoeng.

Men for Bush er det et illevarslende signal at bare 47 prosent av velgerne synes han gjør en god jobb, et historisk lavt tall for en president som søker gjenvalg.

©NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere