Kerry i familie med kong Harald

Foto: (Reuters)

Demokratenes presidentkandidat John Kerry er i familie med vår egen kong Harald, og ifølge en ekspert gjør dette slektskapet at han kommer til å slå George W. Bush ved valget i høst.

22.04.04 13:47

Ikke nok med at Kerry i sine unge år bodde i Oslo, han er også i slekt med vår kongelige familie. Det forteller Harold Brooks-Baker, direktør for Burke's Peerage som er selve «bibelen» om de europeiske kongehusene.

- Han er ikke bare i slekt med dronningen av England på morssiden, men også dronningen av Nederland, dronningen av Danmark og kongen av Norge og andre europeiske kongefamilier. Prinsesse Diana var til og med en fjern slektning, sier Brooks-Baker om Kerrys familietre.

Og Kerrys bånd til de kongelige familiene, kan sikre ham seieren i høstens presidentvalg, tror Brooks-Baker. Ifølge ham har nemlig den kandidaten med mest kongelig blod i årene vunnet hvert eneste amerikanske presidentvalg siden George Washingtons tid.

Også president George W. Bush har blått blod i årene, men ikke så mye som sin motkandidat. Bush stammer fra Edward I av England.

- Men på sin mors side er Kerry en direkte etterkommer av John Winthrop, den første guvernøren i Massachusetts Bay Colony. Og gjennom den Winthrop-forbindelsen, har Kerry flere kongelige og aristokratiske slektninger enn Bush, sier Brooks-Baker.

- Selv om mange tror at Bush vil vinne, vil jeg sette pengene mine på Kerry. Den kongelige reglen virker alltid. Den som har flest kongelige tilknytninger vinner alltid. Det er et forbløffende mønster, og det kan ikke være tilfeldig, sier Brooks Baker ifølge National Enquirer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag