*Nettavisen* Nyheter.

Kerry innrømmet nederlaget

Foto: (Reuters/Scanpix)

CNN melder at senator John Kerry har ringt president George W. Bush og innrømmet nederlaget. - Vi må jobbe sammen for å samle Amerika, skal han ha sagt.

03.11.04 20:40

Under samtalen med Bush, skrøt Kerry av sin motstander.

- Du førte en tøff kampanje. Jeg håper du er stolt over innsatsen din. Det burde du være, sa Kerry til Bush, ifølge BBC.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Kerry holde en tale til det amerikanske folk rett før klokken 20.00 norsk tid.

President Bush har ifølge tv-kanalen bestemt seg for å utsette sin tale til etter at Kerry har talt, antakelig rundt klokken 21 norsk tid. Tidligere gikk Det hvite hus ut og sa de var sikre på seier.

- President George W. Bush er overbevist om at han er blitt gjenvalgt, men vil vente med en formell seierserklæring for å gi John Kerry «tid til å reflektere over» resultatene, sa stabsjef Andrew Card i Det hvite hus tidligere onsdag, ifølge AP.

Splittet USA
Ohio har vært den siste kamparenaen under valget, og selv om kampen har vært jevn viser talene at Bush etter all sannsynlighet går av med seieren i delstaten. Dermed får han også over 270 valgmenn som trengs for å bli president.

Ifølge CNN og nyhetsbyrået AP skal John Kerry ha vurdert tallene i vippestaten Ohio i løpet av onsdagen, og til slutt funnet at differansen mellom ham og presidenten i vippestaten er for stor til at de anslagsvis 140.000 forhåndstemmene kan utgjøre noen forskjell.

Ifølge kilder CNN har snakket med i Det hvite hus skal Kerry ha vært svært statsmannaktig og høflig på telefonen til Bush rundt klokken 17 norsk tid. Senatoren skal ha sagt at han håper Presidenten og ham selv kan jobbe sammen for å samle «den svært splittete amerikanske befolkningen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.