RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry knuser Bush i USA

(Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hadde det amerikanske valget blitt gjennomført i morgen, ville John Kerry blitt den neste amerikanske presidenten med god margin, om man tror på meningsmålingene.

Det amerikanske valget er et indirekte valg, hvor det ikke er totale stemmer som avgjør hvem som vinner. Noe som også var grunnen til at George W. Bush vant foran Al Gore, til tross for at Gore fikk flest stemmer. I 2000 fikk Gore 260 såkalte valgmannsstemmer, mens Bush fikk 271.

Hadde det amerikanske valget blitt gjennomført nå, ville John Kerry fått 307 av valgmannsstemmene, mens Bush ville endt på 231. Målingene viser at Kerry ville vunnet store og viktige stater som Florida og Missouri som demokratene tapte sist. I tillegg leder Kerry i West Virginia som også var republikansk sist.

Statene det for øyeblikket er mest kamp om er West Virginia, Oregon, Minnesota, Iowa, Wisconsin, Missouri, Maine, Virginia, Arizona, Tennessee, Arkansas og Nevada.

En ny undersøkelse gjort av AP viser at kun 39 prosent av amerikanerne mener landet er «på rett vei».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere