*Nettavisen* Nyheter.

Kerry skryter av norgesopphold

På coveret av en LP John Kerry ga ut i 1961 skryter demokratenes presidentfavoritt av at han bor i Oslo.

Det var som 18-åring Kerry og resten av bandet The Electras skrapte sammen penger og ga ut en plate. Platen ble trykket opp i mindre enn 500 eksemplarer, og hadde neppe skapt store overskrifter hadde det ikke vært for at Kerry spiller bass på plata.

Washington Post kaller albumet «det første rock-albumet spilt inn av en seriøs kandidat til Det ovale kontoret» i Det hvite hus.

Skryter av Norge
Og på plateomslaget skryter til og med Kerry av at han bor i Norge.

«John Kerry, elektrisk bass, bor i Oslo, Norge, og lager en pulserende rytme som gir enorm styrke til nummerne » står det å lese på coveret. Begge deler er nok litt skryt.

Faren til John Kerry jobbet på den amerikanske ambassaden i Oslo på slutten av 50-tallet, og Kerry var ofte på ferie i Oslo i tenårene, men han har aldri bodd permanent i Oslo. At han laget en «pulserende rytme» avkrefter også Kerry selv.

- Vi laget mye bråk, sier Kerry til Washington Post om bandet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jenter
Gruppens frontfigur, Andrew Gagarin, innrømmer at det ikke var de musikalske kvalitetene som stod i høysetet for The Electras.

- Hele ideen var å møte flere jenter. På den tiden var ikke livet verdt å leve uten en kjæreste, så vi brukte hvert våkne øyeblikk på å finne på måter å treffe jenter, sier Gagarin.

Kerry var det siste bandmedlemmet som ble med i The Electras. Han var mer kjent for sine ferdigheter på skøytebanen og sine politiske ambisjoner («alle» visste visstnok at han ville bli president) enn sin musikalitet. Likevel ble han bassisten i bandet.

- Jeg kunne de sangene jeg kunne, sier Kerry og legger med det ikke skjul på at talentet var begrenset.

Klikk på bildet for å forstørre.

Høy og kjekk
Gagarin synes likevel det var stas å ha med Kerry i bandet.

- John stod der, en høy, kjekk fyr med bass, og det var det vi trengte for å spille det vi spilte, som var god gammeldags rock’n roll.

Fram til nå har ikke platen med The Electras vært verdt noe som helst, men når Kerry nå nærmer seg Det hvite hus, kan heldige samlere tjene en slant. På nettauksjonen eBay er høyeste bud på platen for tiden rundt 3500 kroner, men det er for lite til at det blir godtatt av selgeren.

Bør være stolt
Den store lytteropplevelsen er det nok ikke, men ifølge de som har hørt platen er det nok heller ikke den aller dårligste platen som er laget.

- Den er ganske primitiv og de har en holdning som samlere virkelig liker. Dette er et ukjent kapittel i Kerrys live som han burde være stolt av, sier Erik Lindgren som er den lykkelig eier av en Electras-plate.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag