*Nettavisen* Nyheter.

Kerry slår Bush

Foto: (Reuters)

John Kerry ville vunnet presidentvalget mot George W. Bush dersom det var valg i dag, viser en ny meningsmåling.

03.02.04 10:10

I kampen om å bli demokratenes presidentkandidat har John Kerry tatt en solid ledelse, foran nominasjonsvalgene i sju delstater i kveld. En ny måling gjort for CNN og USA Today viser at Kerry også har en solid ledelse over den sittende presidenten.

Undersøkelsen viser at 53 prosent ville stemt på Kerry dersom det var presidentvalg nå, mens 46 prosent ville stemt på Bush.

Også Edwards ville vunnet
Også Kerrys hardeste konkurrent i kampen om å bli demokratenes kandidat, John Edwards, ville slått Bush dersom det var valg i dag. Han får 49 prosent av stemmen i en hypotetisk duell med Bush, mens Bush får 48.

Wesley Clark ville også kjempet jevnt med Bush. Generalen får 47 prosent mens Bush får 50 prosents oppslutning. Howard Dean derimot ville bare fått 45 prosent av stemmene mot Bushs 52.

Målingen viser også at Kerry er soleklar favoritt blant demokratene. Av de registrerte demokratene som svarte i undersøkelsen, sier 49 prosent at de støtter Kerry, mens 14 prosent støtter Dean og 13 prosent støtter Edwards.

Det er ni måneder til presidentvalget avholdes i USA, og det eneste som er sikkert er at ting vil endre seg så snart Bush starter sin valgkampmaskin for alvor. Nå nyter demokratene godt av mediedekning i forbindelse med primærvalget, der de får mye sendetid og gode muligheter til å kritisere Bush.

Bush sliter
Men Bush har også problemer når det gjelder folks oppfatning av ham som leder. For første gang siden han ble president viser USA Today/CNN-målingen at under halvparten av amerikanerne synes han gjør en god jobb (49 prosent). For en måned siden var det samme tallet 60 prosent, etter et oppsving da Saddam Hussein ble arrestert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.