Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry tok tre av tre mulige

Foto: (Reuters)
Sist oppdatert:
I løpet av helgen har John Kerry tatt tre nye viktige skritt på veien mot Det hvite hus.

Etter at over halvparten av stemmene var opptalt, hadde Kerry en klar ledelse med 45 prosent av stemmene, mens hovedutfordreren Howard Dean lå langt etter med 26 prosent.

Den mest radikale kandidaten, kongressrepresentanten Dennis Kucinich fra Ohio, lå på tredjeplass med 15 prosent, sørstatsdemokraten John Edwards på fjerde med 9 prosent og tidligere general Wesley Clark skuffende langt etter med bare 4 prosent.

Mellom 12.000 og 15.000 registrerte demokrater deltok på partimøtene rundt om i skoler, biblioteker og private hjem i den lille delstaten lengst nordøst i USA.

Resultatet var et nytt slag for Dean, som er fra nabostaten Vermont, men et nytt skritt mot nominasjonen som demokratisk presidentkandidat for Kerry, som også er fra en av Maines nabostater, Massachusetts.

HTML EMBED

Hittil har Kerry vunnet ti av de tolv primærvalgene og nominasjonsprosessene som har vært avholdt, og har en stor ledelse i antall valgmenn foran demokratenes nominasjonsmøte til sommeren.

Seieren i Maine kom dagen etter at han også vant i delstatene Washington og Michigan. Allerede søndag var han i gang med valgkamp i Virginia, en av to sørstater som holder primærvalg tirsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!