RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kerry vil nedkjempe outsourcing

Sist oppdatert:
Presidentkandidaten har lagt fram en plan for en ny nasjonal strategi som skal stoppe utflyttingen av arbeidsplasser innen IT. Det blir vanskeligere for IT-folk å få jobbvisum i USA.

Det skriver danske ComOn.

John Kerry har lagt fram en plan som skal bekjempe utflyttingen av IT-arbeidsplasser til land som India og Kina.

Flytter til India
Kerry vil blant annet utvide et allerede eksisterende program, kalt Trade Adjustment Assistance, som betyr at programmerere og andre IT-folk som har mistet jobben på grunn av outsourcing kan motta økonomisk støtte fra staten i to år.

- De sammen bransjene som skapte veksen i Amerika på 90-tallet er nå truet av offshore outsourcing. Det er ikke lengre bare et problem for ansatte i prosessindustrien. Programvareskribenter og andre profesjonellen ser i dag sine jobber bli flyttet til lavinntekstland over hele verden, skriver Kerry i sitt forslag.

Presidentkandidaten slår samtidig et slag mot George W. Bush, og anklager ham for å ha forsømt å gripe inn ovenfor utflyttingen av høyteknologiske arbeidsplasser.

Vanskeligere å få visum
Kerry vil gi bredbånd til alle amerikanere, innføre nye regler for beskatning og krever at kundeservicemedarbeiderne må opplyse hvor de ringer fra.

Planen innebærer dessuten at det blir vanskeligere for IT-folk å få arbeidsvisum til USA, og en kampanje kalt Buy American skal sørge for at offentlige IT-oppgaver kun blir utført av amerikanske IT-folk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere