*Nettavisen* Nyheter.

Kerrys verste mareritt

En meningsmåling viser at John Kerrys verste motstander i høstens presidentvalg ikke nødvendigvis blir George W. Bush.

16.03.04 14:33

Den demokratiske presidentkandidaten har hittil gjort det skarpt på meningsmålingen mot den sittende republikanske Bush. Men på en ny meningsmåling er Bush tilbake i teten. En av grunnene er Ralph Nader.

Nader stilte som kandidat for De grønne for fire år siden, og knabbet den gang så mange stemmer fra Al Gore at George W. Bush rodde seieren i land. Nå stiller Nader som uavhengig kandidat, og igjen kan han ødelegge for demokratene.

På en ny meningsmåling gjort for New York Times og CBS leder Bush an med 46 prosents oppslutning mot Kerrys 43 prosent, dersom velgerne bare får de to kandidatene og stemme på. Ved forrige måling ledet Kerry med 47 mot 46 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dersom Nader tas med i likningen ser det enda verre ut for Kerry. Bush får fremdeles en oppslutning på 46 prosent, mens Kerry faller helt ned til 38 prosent. Nader får sju prosent på målingen, og viser med all tydelighet at det er fra Kerry Nader vil stjele velgere.

Undersøkelsen viser også at velgerne i USA er svært så polariserte. Tre fjerdedeler av velgerne sier at de ikke kunne finne på å ombestemme seg før valget i november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.