På sin Twitter-konto erklærte den kjente skuespilleren Kevin Spacey (57) at han gjennom årene har hatt romantiske forhold til menn og kvinner, men at han nå har valgt å leve livet som en homofil mann.

Erklæringen kommer etter at skuespilleren Anthony Rapp har fortalt at han ble seksuelt antastet av Kevin Spacey da han var 14 år og Spacey var 26 år.

Kevin Spacey har de siste årene vært mest sett i Norge som politiker og president Frank Underwood. En mann som også levde et liv som skjult homofil/bifil.

- Løftet meg opp som en brud

I et intervju med Buzzfeed fortalte skuespiller Anthony Rapp om en hendelse i New York i 1986, da Rapp var 14 år gammel. Han og en venn hadde blitt invitert på nattklubb og videre til fest hos Kevin Spacey, som da hadde gjort suksess på scenen i NY, og spilt i sin første film - Heartburn.

Rapp forteller at han hadde kjedet seg under festen hos Spacey, og brukte meste av kvelden foran TV i et soverom. Langt ut på natten hadde Spacey kommet inn på soverommet, åpenbart full.

- Min oppfatning var at han var full da han kom inn i rommet... Han løftet meg opp som en brudgom løfter bruden over dørstokken. Jeg flyktet ikke vekk med en gang for jeg skjønte ikke hva som skjedde. Så la han seg ned over meg, forteller Rapp.

Rapp forteller at han ble redd og at han ble helt stiv av skrekk. Spacey forsøkte å forføre ham, men Rapp klarte å flykte inn på badet og låse døren. Rapp sa til Spacey at han ville dra. Da Rapp åpnet døren til badet, sto Spacey full i døråpningen og spurte: - Er du sikker på at du vil gå.

- Jeg sa «ja, god natt» og så gikk jeg, sier Rapp til Buzzfeed.

Rapp sier at han har «låst hendelsen vekk», men at han til tider har opplevd det vondt å se Spacey på skjermen. Han har også fryktet at de noen gang skulle jobbe sammen.

Husker ikke, men beklager

I en Twitter-melding mandag morgen norsk tid, sier Spacey at han ikke husker hendelsen, men at han beklager på det sterkeste hvis det har skjedd.

- Helt ærlig så husker jeg ikke dette. Det må i så fall ha vært over 30 år siden. Men hvis jeg har oppført meg slik han beskriver, så skylder jeg ham en unnskyldning for hva som da må ha vært en svært upassende oppførsel i beruset tilstand, og jeg er lei meg for at han har båret med seg de følelsene i alle disse årene, skriver Spacey. Han starter hele innlegget med at han har stor respekt for Rapp som skuespiller.