Khamenei langer ut mot USA

LANGER UT MOT USA: Ayatollah Ali Khamenei.

LANGER UT MOT USA: Ayatollah Ali Khamenei. Foto: Ho (Afp)

Irans åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei understreker at atomavtalen ikke vil endre landets syn på «et arrogant» USA.

18.07.15 11:10

I en tale i forbindelse med slutten på muslimenes fastemåned ramadan langer Khamenei ut mot USA og hevder at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at vi kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Iran, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, sier Khamenei.

– Iran ønsker ikke krig, men om det skjer, vil USA bli ydmyket, fortsetter Khamenei.

Berømmer forhandlere

Irans åndelige overhode slår videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

Khamenei kommenterer ikke selve innholdet i atomavtalen, som er inngått med USA og andre land, men fastholder at det vil være i strid med islam å produsere, lagre eller benytte atomvåpen.

– De jobbet virkelig hardt, sier Khamenei om Irans forhandlere som han mener har gjort deres del for å få på plass en avtale.

Gjensidig mistro

Atomavtalen, som gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner, ble landet tirsdag. FNs sikkerhetsråd vil trolig allerede neste uke stemme over avtalen om Irans atomprogram.

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sa den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton torsdag.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.