RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Khamenei langer ut mot USA


LANGER UT MOT USA: Ayatollah Ali Khamenei.
LANGER UT MOT USA: Ayatollah Ali Khamenei. Foto: Ho (Afp)
Sist oppdatert:
Irans åndelige overhode ayatolla Ali Khamenei understreker at atomavtalen ikke vil endre landets syn på «et arrogant» USA.

I en tale i forbindelse med slutten på muslimenes fastemåned ramadan langer Khamenei ut mot USA og hevder at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at vi kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Iran, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, sier Khamenei.

– Iran ønsker ikke krig, men om det skjer, vil USA bli ydmyket, fortsetter Khamenei.

Berømmer forhandlere

Irans åndelige overhode slår videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

Khamenei kommenterer ikke selve innholdet i atomavtalen, som er inngått med USA og andre land, men fastholder at det vil være i strid med islam å produsere, lagre eller benytte atomvåpen.

– De jobbet virkelig hardt, sier Khamenei om Irans forhandlere som han mener har gjort deres del for å få på plass en avtale.

Gjensidig mistro

Atomavtalen, som gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner, ble landet tirsdag. FNs sikkerhetsråd vil trolig allerede neste uke stemme over avtalen om Irans atomprogram.

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sa den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton torsdag.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere