RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Khashoggi-drapet: Tyrkia krever at kronprinsens rådgivere pågripes

En tyrkisk domstol har utstedt arrestordrer for to saudiarabere som var kronprins Mohammed bin Salmans rådgivere da journalisten Jamal Khashoggi ble drept.

Ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu har en domstol godkjent påtalemyndighetens begjæring om å pågripe Ahmed al-Assiri og Saud al-Qahtani. De to er henholdsvis tidligere viseetterretningssjef og hoffrådgiver i Saudi-Arabia. De fikk sparken i kjølvannet av drapet og antas å befinne seg i hjemlandet.

Begge er anklaget for å stå bak dødsskvadronen som antas å ha drept og partert Khashoggi i konsulatet i Istanbul i oktober. Saudiarabiske myndigheter hevder agentene handlet på egen hånd uten kronprinsens samtykke, noe som bestrides av etterretningskilder.

Saudiarabiske myndigheter har sagt at 21 personer er pågrepet i forbindelse med drapet.

Tyrkia, som har bedt om å få utlevert 18 mistenkte, blant dem 15 fra den antatte dødsskvadronen, har kritisert Saudi-Arabia for manglende samarbeid i etterforskningen.

Arrestordrene som nå utstedes, gjenspeiler Tyrkias oppfatning om at Saudi-Arabia ikke akter å stille de mistenkte til ansvar, sier en tyrkisk tjenestemann med kjennskap til etterforskningen.

– Verdenssamfunnet later til å tvile på Saudi-Arabias vilje til å straffeforfølge denne fryktelige forbrytelsen, sier den ikke navngitte tjenestemannen til nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere