RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kibaki: - Klar for samarbeid

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Men opposisjonen krever fortsatt den kenyanske presidentens avgang.

Kenyas president Mwai Kibaki sier lørdag at han er klar til å forme en nasjonal samlingsregjering sammen med opposisjonen for å få slutt på den kaotiske situasjonen i landet, melder Reuters.

Uttalelsene kom på et møte med den amerikanske toppdiplomaten Jendayi Frazer, som også har vært i møter med opposisjonsleder Raila Odinga.

- Presidenten sa at han er rede til å forme en nasjonal samlingsregjering, som ikke bare vil forene kenyanere, men også hjelpe forsoningsprosessen, heter det i en uttalelse fra presidentens pressetjeneste.

Men opposisjonsleder Odinga er ikke imponert over Kibakis tilbud, og ønsker fortsatt forhandlinger ledet av representanter for det internasjonale samfunnet.

- Min posisjon har ikke endret seg. Vi vil ha en forhandlet løsning. Vårt utgangspunkt er at Kibeki sitter illegalt. Han burde ikke komme til forhandlingsbordet som president, sa Odinga til pressen lørdag.

Krisen i Kenya kom etter beskyldninger om valgfusk ved presidentvalget 27,. desember, der Kibaki ble valgt til en ny periode. Minst 350 mennesker har mistet livet i opptøyene som oppsto i etterkant av valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere