*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappere saget av armen

Bærende på sin egen arm klarte Per å flykte. Kidnapperne hadde torturert ham med motorsag og etterlatt ham for å dø.

12.03.06 11:21

Utrolig nok overlevde 46 år gamle Per marerittsnatten 4. januar.

Han forteller til Aftonbladet at han var hos naboen da gjerningsmennene sagde seg gjennom døren med motorsag. De to mennene på 35 og 40 år skal ha slått Per i svime med et brekkjern, og slept ham ut til en ventende bil.

Ute på en enslig skogsvei mistet sjåføren kontrollen over bilen, og krasjet. Per prøvde å flykte, men falt overende i snøen, barfot som han var. Ifølge tiltalen brølte 40-åringen:

- Sag av ham armer og ben, for helvete!

Deretter sagde de to mennene i Pers arm og føtter med motorsagen slik at den ene hælsenen røk. De slo kjeven hans av ledd og knuste skulderbladet hans, før de forlot ham for å dø i en blodpøl.

-Men jeg klarte å komme meg på bena, hvordan vet jeg ikke. Jeg måtte jo gå og bære armen. Senene og benet og alt hadde gått av, den hang bare fast i skinnet på baksiden. Så så jeg et hus, en tent lampe, forteller Per til Aftonbladet.

Da han kom til sykehus, ble han umiddelbart operert. Seks døgn senere våknet han. Legene fortalte ham at han bare ville ha overlevd noen få minutter til da han ble tatt inn til operasjon.

De mistenkte gjerningsmennene ble pågrepet nær åstedet med torturredskapet og Pers blod på seg. istenkte gjerningsmennene ble pågrepet nær åstedet med torturredskapet og Pers blod på seg. Det ble tatt ut tiltale mot dem fredag, men de nekter all skyld. Per tror de var ute etter hevn ettersom han har rispet en venn av dem i ansiktet med kjøkkenkniv - ifølge ham selv på grunn av et uhell.

Torturen har merket Per for livet. Han må gå med en skinne på armen i tre år, kan ikke røre fingrene, og har smerter i bena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.