RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappet 2-åring løslatt

Sist oppdatert:
Den to år gamle gutten som ble kidnappet av væpnede menn i Nigeria ble løslatt fredag.

Toåringen er sønnen til Eze Francis Amadi, som er høvding for Iriebe-samfunnet utenfor Port Harcourt. Port Harcourt er den største byen i Niger-deltaet. Toåringen ble kidnappet da han var på vei til skolen torsdag, melder BBC.

- Han er i god behold, men han må først få en legesjekk, sier faren.

Krevde løsepenger
Kidnapperne krevde 393.000 dollar i løsepenger for gutten, men faren til gutten nektet å betale løsepengene. Nå befinner gutten seg trygt hjemme sammen med resten av familien.

- Dere aner ikke hvor lettet vi er nå, sier faren.

Løslatelsen skjer samtidig som at militante grupper i den oljerike regionen innleder samtaler med den nye regjeringen. Samtalene skjer i byen Calabar som ligger i utkanten av det urolige området.

Kritisk til kidnapping
To av de mest høytstående militante lederne sier de stiller seg kritiske til kidnapping som et virkemiddel i kampen for å få mer oljerikdom.

Forrige søndag ble den britisknigerianske Margaret Hill på tre år løslatt etter å ha blitt holdt i fangenskap i fire dager. Familien til jenta nektet også å betale løsepenger.

Angrep mot landets oljeinstallasjoner og kidnapping av utenlandske oljearbeidere forekommer ofte i den oljerike nasjonen Nigeria. Militante grupper går til dette steget fordi de mener de ikke får nok utbytte av landets oljerikdommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere