*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappet familie, stjal 300 mill.

Utkledd som politi bortførte de væpnede mennene direktøren og hans familie, og fikk med seg 300 millioner kroner.

23.02.06 08:17

Minst seks ranere fikk onsdag med seg nærmere 300 millioner kroner i det som kan være tidenes største ran i England.

Ranet som skjedde i Sør-England natt til onsdag, får Nokas-ranslaget til å se ut som smågutter i sammenligning. Riktignok skal ingen ha kommet til skade i ranet.

Minst seks menn deltok i ranet som ifølge BBC skjedde i morgentimene onsdag. Flere timer i forveien kledde de seg ut som politi, kidnappet direktøren i vaktselskapet og hans familie før de tok seg inn i Securitas sine lokaler og truet de ansatte til å gi fra seg 25 millioner pund, nærmere 300 millioner kroner, i verdipapirer.

Onsdag kveld var ranerne fremdeles på frifot.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ansatte truet og bundet
Ranerne var utstyrt med håndvåpen og ikledd finnlandshetter og 15 ansatte ble bundet. Ranerne skal ha vært i lokalene i over en time før de forsvant med utbyttet i en ventende hvit lastebil.

Ifølge The Bank of England slo bevæpnede ranere til natt til onsdag, melder AP. De skal ha fått med seg verdipapirer fra en nattsafe i Tonbridge i Kent.

Beløpet ranerne fikk med seg var onsdag kveld ikke bekreftet. Ifølge Sky News skal utbyttet vært på 40 millioner pund, over 472 millioner kroner, og er trolig det største ranet i Englands historie.

Det største ranet i britisk historie skjedde 20 desember i fjor, da ranere fikk med seg 26,5 millioner pund fra en bank i Nord-Irland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap Photo

Kidnappet direktøren
Ranet virker svært godt planlagt. Allerede tirsdag kveld skal direktøren ved sikkerhetsselskapet ha blitt stanset av det han trodde var en sivil politibil.

En av passasjerene i bilen, som gikk med en jakke og hatt som lignet de politiet bruker, snakket til ham og han gikk frivillig med inn i ranernes bil. Ifølge BBC trodde direktøren fremdeles at det dreide seg om sivilt polit.

Samtidig skal direktørens kone og mindreårige sønn ha blitt tatt fra deres hjem etter at to menn som hevdet de var fra politiet sa at direktøren var involvert i en ulykke.

Kort tid senere skal direktøren ha blitt omplassert til en hvit varebil, truet med pistol og bundet. Deretter kjørte ranerne han til et annet sted hvor han ble truet til å samarbeide. Nektet han, ville familien hans komme i fare.

Om lag klokken ett i natt, lokal tid, ble han tatt med til Securitas sine lokaler hvor ranet fant sted.

Utløste alarmen
Ifølge BBC klarte de ansatte å utløse alarmen en time etter ranet. De skal alle ha vært i sjokk, men uskadd.

- Dette var en traumatisk hendelse for direktøren, hans familie og for alle de ansatte. Det er helt klart at dette ranet var planlagt i detalj, sier politibetjent Paul Gladstone til BBC.

Politiet ønsker nå informasjon fra publikum som kan ha sett direktørens sølvgrå Nissan, eller en Volvo eller lignende bil som møttes ved en hvit varebil.

De etterlyser også 7,5 tonn tung lastebil som ble brukt i selve ranet.

Annonsebilag