*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappet israelsk soldat

Militante palestinere gravde seg søndag inn i Israel ved en grenseovergang i Gaza. To israelske soldater ble drept og en annen tatt til fange.

26.06.06 02:35

Israel sendte bakkestyrker inn i Gaza etter angrepet, og ga den Hamas-ledede regjeringen skylden. Tre av de palestinske angriperne ble drept i kamp med israelske styrker ved grenseovergangen.

En talsmann for gruppen man tror holder soldaten fanget avviste palestinske lederes krav om at soldaten skal slippes fri, melder AP.

Etter angrepet stengte Israel flere viktige grenseoverganger.

Israels Statsminister Ehud Olmert har sagt at Israels reaksjon vil være streng og vare mer enn en dag eller to, skriver avisa Haaretz.

- Tiden for tilbakeholdenhet er over... Vi vil reagere kraftig i en operasjon som vil vare mer enn en dag eller to, sier Olmert.

I første omgang vil Israel imidlertid konsentrere seg om diplomatisk innsats for å redde den kidnappede soldaten og forhindre at han blir smuglet ut av Gaza.

Hamas har ifølge AP bekreftet at medlemmer av Hamas' væpnede ving, Ezzedine al-Qassam, tok del i angrepet. To mindre militante grupper sier også at de var med på å gjennomføre angrepet.

-Aksjonen er et naturlig tilsvar til de israelske forbrytelsene, som drap på kvinner og barn og henrettelsen av to militante ledere, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri til AP.

Hamas-regjeringen sier imdidlertid at de hørte om kidnappingen først fra israelske kilder og har oppfordret de som holder soldaten til å behandle ham pent.

Angrepet skjedde før daggry, og er det første bakkeangrepet militante palestinere har gjennomført siden Israel trakk seg ut av Gaza i fjor sommer. Det er første gang en israelsk soldat har blitt kidnappet av palestinere siden 1994.

Angriperne brukte flere måneder på å grave en 800 meter lang tunnel fra Gaza og 300 meter inn i Israel. Angriperne kom ut av tunnelen før daggry, og angrep den israelske grensevaktposten ved Kerem Shalom i et bakholdsangrep. De kastet granater inn i en tanks. To soldater ble drept, en alvorlig såret og en tatt til fange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.