Kidnappet journalist løslatt

Den portugisiske journalisten som ble kidnappet i det sørlige Irak fredag, er løslatt, opplyste hans arbeidsgiver i Lisboa lørdag.

Radiostasjonen TSF opplyste ifølge NTB-AFP-Reuters at Carlos Raleiras hadde tatt kontakt over sin mobiltelefon og fortalt at han var satt fri i ørkenen, ikke langt fra grensa til Kuwait.

Britiske soldater lette lørdag etter journalisten som ble kidnappet like etter å ha reist inn i Sør-Irak fra Kuwait fredag, sa en talskvinne for de britiske okkupasjonsstyrkene.

Den bortførte journalisten var ifølge med sin portugisiske kollega Maria João Ruela, som er korrespondent for TV-stasjonen SIC, og flere andre portugisiske journalister..

De ble angrepet av væpnede menn bare minutter etter at de krysset grensa fra Kuwait i sine tre jeeper. Maria João Ruela ble såret i beinet.

-Den første journalisten får behandling ved det britiske militærsykehuset i Basra, sa den britiske talskvinnen.

–Tilstanden hennes er stabil, legger hun til.

Journalistene var på vei til Basra for å dekke ankomsten til 128 portugisiske soldater. De skulle opprinnelig stasjoneres i Nassiriya, men etter angrepet på den italienske basen i byen, ble de sendt til Basra i stedet.

Det er første gang en journalist er blitt kidnappet i Irak siden den USA-ledede invasjonen begynte i mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.