RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappet og tvunget til sexsalg

Sist oppdatert:
Den tsjekkiske kvinnen ble truet til å prostituere seg i København. Hvis ikke ville hun bli solgt til mellommenn i Norge. Les om den groteske menneskehandelen.

- Jeg ville ikke, for jeg var ikke noe ludder. Han truet med å selge meg til Norge og med å drepe min familie i Tsjekkia. Han truet også med at hans albanske venner skulle voldta meg.

Solgt for 15-20.000
Slik forklarer en 29 år gammel tsjekkisk kvinne seg som nettopp har vært gjennom en svært opprivende rettssak i København Byret.

Rettssaken er den første i sitt slag i Danmark hvor den nye paragrafen om menneskehandel tas i bruk, skriver B.T.

Til sammen seks menn har i sommer stått tiltalt for å ha smuglet over ti damer fra Øst-Europa inn i Danmark hvor de har blitt tvunget til å prostituere seg.

Kvinnene ble tvunget til å selge sex på strøket i Vesterbro i København.

De ble tvunget til å jobbe 12 timer om dagen og betalte alle minst 400 kroner daglig til sine bakmenn. Kvinnene ble solgt videre til andre bakmenn for mellom 15-20.000 kroner.

Tjente flere millioner
Til sammen skal de seks mennene har tjent flere millioner kroner på kvinnenes sexsalg.

De seks østeuropeerne ble mandag dømt til sammen 12 års fengsel for menneskehandel. Den strengeste straffen, på tre og et halvt år, fikk en 29 år gammel bakmann.

To kvinner fra Tsjekkia har fortalt om hvordan de ble kidnappet på Fisketorvet i København og ble sperret inne på et kjøkken i en albansk klubb.

Der måtte de sove og vente på deres skjebne. Bakmenn hadde bestemt at de to skulle selges til prostitusjon.

En av dem ble tvunget til å kaste klærne og ble seksuelt utnyttet av flere menn, som holdt vakt over kvinnene.

Dagen etter ble en av kvinnene kjøpt for 15.000 kroner og kjørt bort fra den albanske klubben. Den andre fikk beskjed om at hun skulle jobbe for en 29 år gammel bakmann.

- Jeg ville ikke, for jeg var ikke noe ludder, forklarte kvinnen i retten.

Kidnappet av sigøynere
Kvinnens bakgrunn er tragisk.

Hun ble som 18-åring kidnappet av sigøynere på gata i Tsjekkia. Kvinnen hadde havnet på gata etter at hun som seksåring kom på barnehjem. Da hun fylte 18, måtte hun forlate barnehjemmet.

Sigøynerne solgte kvinnen videre til en tsjekkisk familie. Slik ble hun en vare og ble solgt mellom seks-sju forskjellige familier i Tsjekkia som solgte henne som en sex-vare. Til slutt havnet kvinnen i hendene til ”Baronen” som kjørte henne til Danmark.

Ifølge dommen fra København tingrett hentet bakmennene to-tre kvinner til Danmark av gangen. Kvinnen ble blant annet hentet på en bensinstasjon i Tsjekkia.

I bilen var det alltid en person som holdt vakt over kvinnene slik at de ikke stakk av.

Siktet flere i Oslo
Politiets spesialenhet Catch har i Oslo siktet flere kvinner i forbindelse med opprullingen av det mener er en internasjonal liga som driver med prostitusjon og menneskehandel.

I Danmark, Tyskland og i Ungarn har flere personer blitt arrestert i kjølvannet av arrestasjoner politiet foretok ved to adresser i Oslo i mai i år.

I fjor startet regjeringen en handlingsplan mot menneskehandel og bevilget 100 millioner kroner for å få bukt på problemet.

Utenriksdepartementet fikk mest. De har et budsjett på 90 millioner kroner som i løpet av tre år blant annet skal brukes på å forebygge menneskehandel i opprinnelsesland og hjelpe kvinner som bryter ut tilbake til et normalt liv i hjemlandet.

Gjennom flere reportasjer i sommer viste TV 2 den omfattende prostitusjonen i Oslo.

Se reportasjen her! (Web-tv)

Reportasjene viste at store deler av inntektene fra prostitusjonen i Oslo havner i lommene på russisk og albansk mafia.

Norske «Bente», som livnærer seg som prostituert, fortalte til TV 2 at de utenlandske jentene har rystende historier.

Hun fortalte at albanske jenter tar 1000 kroner for et samleie og at trolig 70 prosent av inntekten går til bakmennene.

De bor på knøttsmå hybler som leies for 8000 kroner måneden.

Diskuter saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere