*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappet og voldtatt av politiet

En pakistansk politimann har fått sparken etter anklager om at han skal ha kidnappet og voldtatt denne 23 år gamle tobarnsmoren.

08.09.05 14:17

Tirsdag beordret statsministeren i Pakistan en gransking av kvinnens anklager. 23-åringen sier hun ble kidnappet og voldtatt som straff for å ha forsøkt å avsløre politikorrupsjon.

Tobarnsmoren fikk nasjonal oppmerksomhet i april da hun ble arrestert og kort tid satt fengslet etter å ha gått inn i parlamentsbygningen i Islamabad. Kvinnen hadde ved en feiltakelse passert en sikkerhetssperring i et forsøk på å få kontakt med lovgivere for å få hjelp til mannen sin. Hun hevder han har blitt forsøkt utpresset av politiet, skriver AP.

Urinert i munnen
I et intervju med The News daily tirsdag hevder 23-åringen at væpnede menn holdt henne fanget i 15 dager, og at en politimann skal ha voldtatt henne som straff for at hun søkte oppmerksomhet om saken til mannen. Hun sier en annen politimann urinerte i munnen hennes.

Dette er den siste av en serie høyprofilerte voldtektssaker i Pakistan, og statsminister Shaukat Aziz sa tirsdag til parlamentet at han hadde beordret etterforskning av anklagene.

Fikk sparken
Onsdag opplyste Khalid Abdullah, politimesteren i den østlige byen Faisalabad, der kvinnen skal ha blitt voldtatt, at den anklagede politimannen har fått sparken etter ordre fra politimesteren i provinsen. Abdullah har selv blitt anklaget av kvinnen for å ha beordret voldtekten. Selv benekter han anklagene.

- Denne kvinnen er en løgner. Hun har en dårlig karakter, og dem hun bor sammen med vet det godt, sier han til AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.