RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappet stamme - drepte 15

Sist oppdatert:
Kommunistopprørere har kidnappet en hel landsby. Nå er 15 av gislene drept.

Politiet i den indiske delstaten Chhattisgarh fant lørdag morgen likene av 13 personer som tilhører en urbefolkningsstamme som ble kidnappet av en maoistisk opprørsgruppe i forrige uke, skriver The Times of India. Likene ble funnet dypt inne i skogen nær en flyktningeleir i distriktet Dantewada.

- Likene hadde flere sår. Opprørerne hadde drept dem ved å skjære over halsen på dem, sier distriktspolitisjef Praveer Das til avisen.

Fredag ble to gjennomhullede lik fra samme stamme funnet, dermed er antall drepte gisler oppe i 15.

De andre 37 fangene er blitt løslatt, melder PTI.

- De løslatte landsbyboerne er i sjokktilstand, og er ikke i stand til å fortelle hvor de har vært eller hvordan de er blitt behandlet, sier en ikke navngitt polititjenestemann til PTI.

De 52 stammefolkene som ble kidnappet tirsdag, tilhører den antimaoistiske gruppen salwa judum (fredsoppdrag), som støttes av indiske myndigheter. De var på vei til landsbyen sin fra en midlertidig flyktningeleir satt opp av regjeringen da de ble angrepet av opprørere kjent som naxalitter.

Politiet sier til Times of India at de 25 gjenværende stammemedlemmene trolig er bragt til opprørernes gjemmested i Bastar-skogen for å bli avhørt om sin rolle i anti-opprørsoperasjonen.

Maoistrebeller dominerer halvparten av de 16 distriktene i Chhattisgarh. De har drept 135 mennesker i staten i år, de fleste sivile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere